Skype Me™!

Căutare cazare

Cu noi veţi găsi locul de cazare pe care l-aţi visat dintotdeauna. Fie vorba de o vacanţă activă sau pasivă, programe culturale, noi vă ajutăm să gasiţi uşor şi rapid cazarea sau programul ideal pentru o vacanţă reuşită!

Destinaţia:
Data sosirii:
Data plecării:
Nu cunosc data sosirii/plecării

Program

Vizitarea Salinei Praid

Vizitarea Salinei Praid Vizitarea Salinei Praid Vizitarea Salinei Praid Vizitarea Salinei Praid
Vizitarea Salinei Praid
19 February, 2011 - 30 November, 2012

A doua salina ca marime din Romania si una dintre cele mai mari din Europa, Salina Praid este principalul obiectiv turistic al regiunii, faima ei atragand sute de mii de vizitatori anual. Deserveste statiunea Praid atat ca principala atractie, cat si ca importanta baza de tratament pentru afectiuni respiratorii.



Spaţiile deschise vizitării se află la "orizontul 50", împreună cu baza de tratament, într-o galerie care se află la o adâncime de 120 m de la suprafaţă, având o lăţime de 20 m, înălţime de 14 m şi lungime de mai multe sute de metri. Pe o distanţă de 1250 m, de la gura tunelului până la intrarea în galerie, transportul persoanelor se face cu autobusele salinei. De aici accesul în spaţiile de vizitare se face pe treptele unei scări, care serveşte şi ca filtru de izolare a microclimatului salin.

În timpul sezonului de vară, numărul persoanelor care vizitează mina, cumulat cu cel al pacienţilor care se tratează aici, ajunge până la cifra de 4.500 ? 3.000/ zi, totalizând într-un an până la 500.000 intrări.

Sălile din subteran sunt echipate cu sistem de iluminat, vaste terenuri de joacă pentru copii, o galerie de artă în sare (sculpturi, picturi), un muzeu al mineritului, o expoziţie fotografică, o capelă ecumenică, bufet, cafenea, magazin de souveniruri, mese de ping-pong, club Internet, etc., toate acestea avand menirea de a oferi puncte de interes pentru vizitatori şi mijloace de recreere pentru pacienţii care petrec aici zilnic 4-5 ore.